Nederland

De onderzoekscampus

Feiten en cijfers

In Renningen heeft Bosch de perfecte omstandigheden gecreëerd om mensen en kennis met elkaar te verbinden. In de nieuwe campus werd meer dan 300 miljoen euro geïnvesteerd. De focus ligt op toegepast onderzoek. In Renningen worden ideeën altijd ontwikkeld voor een specifiek product en voor de klant.

De campus bevat ruimtes waarin kan worden samengewerkt met collega's uit heel wat vakgebieden. Bovendien zijn werkruimtes beschikbaar voor de verschillende fasen tussen concentratie en communicatie, en de speciaal uitgeruste innovatiezone "Platform 12".

Onderzoek bij Bosch eindigt echter niet in Renningen. Integendeel, de campus fungeert als knooppunt dat de onderzoekslocaties overal ter wereld verbindt met de verschillende afdelingen. In 2014 besteedde Bosch vijf miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling. Meer dan 45.000 mensen in 25 landen, waarvan 1.700 in Renningen zijn op dit gebied actief. Onderzoek en ontwikkeling stelt ca. 15.000 softwarespecialisten tewerk. Bosch wil in 2015 ca. 12.000 universitair afgestudeerden aanwerven, waarvan drie vierde ingenieurs en softwarespecialisten.

5 MILJARD EURO
VOOR ONDERZOEK

45.000 WERKNEMERS
IN 25 LANDEN