Ga naar de hoofdinhoud
Bosch in Nederland
Waarom Bosch

Denk aan morgen

Wij houden van ons bedrijf en ons milieu. Laten we beide bewaren voor toekomstige generaties.

Denk aan morgen

Heb je ooit het gevoel gehad dat je sociaal betrokken wilt zijn, maar daar vanwege jouw werk geen tijd voor had?

Bij ons kun je duurzaam zakelijk succes bereiken en tegelijkertijd sociale en milieuprojecten ondersteunen. Onze aandeelhoudersstructuur vormt de basis van onze economische kracht en onafhankelijkheid. De Robert Bosch Foundation, een stichting zonder winstoogmerk, bezit 92 procent van de aandelen van het bedrijf, zeven procent is in handen van het nageslacht van Robert Bosch en het bedrijf bezit de resterende één procent. Deze structuur zorgt ervoor dat de onafhankelijkheid van het bedrijf niet bedreigd kan worden. Ook zorgt deze ervoor dat we ons concentreren op de lange termijn, een strategie die ons succes al meer dan 130 jaar garandeert.

Dankzij de Robert Bosch Foundation gaat een gedeelte van onze winst naar doelen die sociaal welzijn bevorderen. Wij ondersteunen sociale projecten en organisaties. Tegelijkertijd bieden we de ecologische uitdagingen van deze tijd het hoofd. Verbeteren van de bescherming van ons klimaat en het behouden van bronnen spelen een centrale rol in ons dagelijkse werk.

Naast onze sociale betrokkenheid werken we ook aan onze eigen toekomst en verbeteren we onszelf, onze producten en onze technologieën voortdurend. We houden onze processen flexibel en onderhouden een nauwe relatie met onze klanten en dealers en we willen het milieu beschermen in alles wat we doen, van ontwikkeling tot productie en aflevering.

Denk aan morgen

Activiteitengebieden

In zijn streven om een evenwicht te vinden tussen economische, ecologische en sociale belangen, concentreert Bosch zich op vier activiteitengebieden die met duurzaamheid te maken hebben.

Zonne-energiesysteem

Milieu

Milieu

Met jaarlijkse doelstellingen en systematisch milieubeheer beperken we onze consumptie van grondstoffen en energie. We produceren minder afval op onze vestigingen wereldwijd. Bij deze Gedragscode van Bosch betrekken we ook onze leveranciers.

Zonne-energiesysteem
Man in een fabriek die op een tablet kijkt

Producten

Producten

We werken continu aan de verbetering van de materiaal- en energie-efficiëntie van onze producten en investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van duurzame producten.

Man in een fabriek die op een tablet kijkt
Werkomgeving in Renningen, Duitsland

Medewerkers

Medewerkers

Wij stimuleren een bedrijfscultuur gebaseerd op respect voor medewerkers. Zo kunnen zij hun volledige potentieel bereiken, onafhankelijk van hun achtergrond, leeftijd of geslacht. Ons diversiteitsinitiatief is een belangrijke pijler van ons personeelsbeleid. Ook hechten we veel waarde aan veiligheid op de werkplek en bescherming van de gezondheid.

Werkomgeving in Renningen, Duitsland
Drie personen die rond een tafel staan

Maatschappij

Maatschappij

Onze toewijding aan de maatschappij is onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. Hier concentreren onze activiteiten zich voornamelijk op samenwerking met scholen dicht bij onze vestigingen: van het ondersteunen van nieuwe wetenschappers tot medewerking aan educatieve projecten. Via de Robert Bosch Foundation ondersteunen we projecten in achtergestelde regio's of buurten.

Drie personen die rond een tafel staan

Deel dit op: