Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
De toekomst van mobiliteit: Drive #LikeABosch

Drive #LikeABosch

De aandrijflijnmix van Bosch - voor een lagere uitstoot en een betere luchtkwaliteit

Waar mensen ook rijden – in de stad, in de vrije natuur gedurende het weekend of op een roadtrip - hun mobiliteitsbehoeften zijn individueel en divers. Het aanbod aandrijflijnoplossingen moet aan die behoeften voldoen.

Als een van 's werelds grootste toeleveranciers in de automobielsector staat Bosch voor technologieneutraliteit en biedt het autofabrikanten een breed portfolio van innovatieve aandrijfsystemen aan: van verbrandingsmotoren en elektromotoren tot brandstofcellen.

Wanneer Bosch een doel wilt bereiken, doet het dat ook. We hebben al onze locaties, wereldwijd én binnen een jaar klimaatneutraal gemaakt en we zullen met dezelfde vastberadenheid ook aandrijflijntechnologieën efficiënt maken. Het doel is om een individuele en betaalbare mobiliteit te bereiken die een minimale impact heeft op de opwarming van de aarde en het milieu.

Elektromotor met accu

Door de stad met de elektrische auto

Elektromotor met accu

Auto’s op accu’s met Bosch-technologie zijn niet alleen leuk om mee te rijden, maar zijn ook emissievrij. Een van die efficiënte Bosch-oplossingen die dit mogelijk maakt is bijvoorbeeld de eAxle. Voor meer bereik combineert deze compacte alles-in-één-oplossing een elektromotor, vermogenselektronica en transmissie tot één aandrijflijn. Omdat de aandrijflijn tussen 50 en 300 kW vermogen kan leveren, kunnen zelfs grote voertuigen puur elektrisch worden aangedreven.

Dieselmotor

Efficiënt tijdens frequente, lange ritten

Dieselmotor

Bosch heeft het samenspel van efficiënte dieselmotoren en moderne uitlaatgasbehandelingssystemen naar een hoger niveau getild. De stikstofoxide-uitstoot van de nieuwste dieselmotoren is zo laag dat ze vrijwel geen direct effect hebben op de omgevingslucht - zelfs niet in een stedelijke omgeving. Bij moderne dieselmotoren gaan luchtkwaliteit en een laag brandstofverbruik hand in hand.

Benzinemotor

De oplossing voor sporadisch lange ritten

Benzinemotor

De benzinemotor is ‘s werelds meest voorkomende aandrijfsysteem. Bosch ontwikkelt al meer dan 65 jaar componenten en systeemoplossingen, variërend van brandstoftoevoer tot uitlaatgasbehandeling. Directe injectie en inlaatspruitstukinjectie zijn slechts twee van de vele systeemoplossingen. Alleen of in combinatie zorgen deze benzine-injectiesystemen ervoor dat de brandstof efficiënt wordt verbrand en minder CO2 uitstoot. Zo helpen ze autofabrikanten om de klimaatdoelstellingen te bereiken.

Hybride aandrijflijn

Een flexibele allrounder

Hybride aandrijflijn

Hybride aandrijflijnen hebben twee harten. De Bosch-componenten combineren het beste van twee werelden: de elektromotor zonder lokale uitstoot en een geavanceerde verbrandingsmotor. Dit maakt deze aandrijflijn tot een ecologische en efficiënte oplossing, niet alleen voor het rijden in de stad, maar ook voor langere ritten. Door het brandstofverbruik te verminderen, stoot de hybridemotor ook minder CO2 uit.

Elektrische aandrijflijn met brandstofcel

Van elektrische, zware trucks tot last-mile leveringen

Elektrische aandrijflijn met brandstofcel

Deze stille aandrijflijn wordt gevoed door waterstof - idealiter waterstof die wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie. In de brandstofcel wordt deze waterstof omgezet in elektrische energie voor de elektromotor. Het enige wat uit de uitlaat komt, is water - er is geen lokale CO2-uitstoot. Deze aandrijflijn is geschikt voor het rijden in de stad én voor ritten van honderden kilometers per dag. De innovatieve brandstofceltechnologie van Bosch wordt ontwikkeld voor zware trucks. Daarnaast zijn er plannen om deze in de toekomst ook bij personenauto's te gebruiken.

E-bike-systemen

Een extra boost, on- en offroad

E-bike-systemen

Bosch e-bike-componenten geven fietsers een extra boost, voor meer plezier en een duidelijk milieubewustzijn. Wat de behoefte en het type fiets ook is - woon-werkverkeer, trekking, cargo of mountainbike - Bosch heeft de perfecte aandrijving. Innovatieve technologie maakt de rijervaring bijzonder soepel. Een multisensor-concept meet het koppel, de snelheid en de acceleratie meer dan 1000 keer per seconde om de harmonie tussen e-bike en fietser te garanderen.

Hernieuwbare synthetische brandstoffen

Hernieuwbare synthetische brandstoffen voor het bestrijden van de klimaatverandering

Hernieuwbare synthetische brandstoffen

De elektrische mobiliteit die nu aan populariteit wint, is maar zo emissievrij als de elektriciteit die wordt gebruikt om de accu op te laden. Daarnaast is ongeveer de helft van de auto’s die in 2020 en 2030 op onze wegen komen, al verkocht, en de meeste daarvan hebben een benzine- of dieselmotor. Ook oudere voertuigen moeten een bijdrage leveren aan de CO₂-reductie. Een manier om dit te bereiken zijn hernieuwbare synthetische brandstoffen (RSF of Renewable Synthetic Fuels).

De ingrediënten voor klimaatneutrale hernieuwbare synthetische brandstoffen zijn eenvoudig: CO₂ uit de omgevingslucht en elektriciteit en waterstof, opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Of het nu gaat om trucks, auto’s, vliegtuigen of schepen, deze hernieuwbare brandstof kan verbrandingsmotoren CO₂-neutraal maken en een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van de klimaatverandering.

Een technologieneutrale aanpak op weg naar CO₂-neutraliteit

Een technologieneutrale aanpak op weg naar CO₂-neutraliteit

Deel dit op: