Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
Bosch biedt als toonaangevend IoT-bedrijf innovatieve oplossingen voor uw slimme woning.
Bosch wereldwijd

De Bosch Groep in één oogopslag

Wat we doen

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Het bedrijf realiseerde in 2019 een omzet van 77,7 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven".

Bosch in één oogopslag

Omzet, medewerkers, locaties: een overzicht van de belangrijkste cijfers en merken

Verkoopopbrengsten, medewerkers, locaties: een overzicht van de feiten en merken van de Bosch Group.

Publicaties

Hier kun je informatie over Bosch in de vorm van pdf-bestanden downloaden.

Omslag Bosch vandaag

Bosch vandaag

Alles wat je moet weten over Bosch, in een duidelijk en beknopt overzicht.

Omslag Bosch Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2019

Bedrijfsprofiel en Jaarverslag 2019

Bosch Jaarverslag 2019

Bosch Jaarverslag 2019

Onze wereld is in beweging. Een turbulent mondiaal economisch klimaat, nieuwe eisen van klanten en technologische veranderingen veranderen ons leven ingrijpend. Dit betekent : nieuwe kansen voor ons, maar ook veel uitdagingen. In tijden als deze is er een dringende behoefte aan technologie die "Technologie voor het leven" is. Er is nog nooit een beter moment geweest voor innovatie.

Onze bedrijfssectoren

Bosch-showcar

Mobiliteitsoplossingen

Mobiliteitsoplossingen

De businesssector Mobility Solutions streeft naar een mobiliteitsvisie die veilig, duurzaam en uitdagend is, en combineert de expertise van de groep op het gebied van personalisatie, automatisering, elektrificatie en connectiviteit. Strategisch gezien legt de bedrijfssector de nadruk op het leveren van auto-onderdelen en -subsystemen en op de levenscyclus van mobiliteit, waarbij de beheerders van voertuigparken en mobiliteitsplatformen betrokken zijn. Als leverancier van automobieltechnologie biedt de businesssector zijn klanten geïntegreerde mobiliteitsoplossingen in de volgende hoofdactiviteiten: injectietechnologie en randapparatuur voor aandrijflijnen voor verbrandingsmotoren, diverse oplossingen voor de elektrificatie van de aandrijflijn, veiligheidssystemen voor voertuigen, rijassistentie en geautomatiseerde functies, technologie voor gebruikersvriendelijke infotainment en voertuig-naar-voertuig- en voertuig-naar-infrastructuurcommunicatie, herstelwerkplaatsconcepten en technologie en diensten voor de aftermarket van de auto-industrie. De mobiliteitsbranche omvat aanvullende producten en diensten voor voertuigenparkbeheerders, zoals regelmatige data-acquisitie, over-the-air software-updates en slimme systemen voor het opladen van de accu. Met ingang van 1 januari 2020 werd de voormalige bedrijfseenheid Bosch eBike Systems opgericht als een zelfstandige divisie binnen de sector van de mobiliteitsoplossingen. De bedrijfssector omvat ook activiteiten met betrekking tot tweewielers, commerciële en offroad voertuigen en engineeringdiensten.

Bosch-showcar
Industry 4.0-processen besturen vanaf een scherm

Industriële technologie

Industriële technologie

Deze bedrijfssector omvat de divisie Drive and Control Technology, die gespecialiseerd is in aandrijf- en besturingstechnologie voor een efficiënte, krachtige en veilige beweging van machines en systemen van elk type en elke omvang. De divisie combineert wereldwijde toepassingservaring in de marktsegmenten mobiele toepassingen, fabrieksbouw en -techniek en fabrieksautomatisering. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en diensten creëert de Drive and Control Technology divisie, de noodzakelijke omgeving voor volledig verbonden toepassingen. De divisie biedt haar klanten hydrauliek, elektrische aandrijvingen en besturingen, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en montagetechnologie, inclusief software en interfaces naar het internet der dingen. Bosch' eigen leverancier van assemblagesystemen, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, ontwikkelt flexibele, schaalbare plannen voor assemblagesystemen, op maat gemaakte oplossingen op het gebied van test- en procestechnologie en gerelateerde diensten. Industriële technologie omvat ook de bedrijfseenheid Bosch Connected Industry. Met de focus op industrie 4.0 ontwikkelt het bedrijf software-oplossingen en voert het projecten uit voor interne en externe klanten.

Industry 4.0-processen besturen vanaf een scherm
Boorhamer van Bosch

Consumentengoederen

Consumentengoederen

De divisie Power Tools is een leverancier van elektrisch gereedschap, accessoires voor elektrisch gereedschap en meettechnologie. De divisie heeft een uitgebreid assortiment gericht op professionele gebruikers in de handel en industrie, de doe-het-zelfmarkt en amateur-ambachtslieden. Het assortiment omvat elektrisch gereedschap en tuingereedschap. Een van de speerpunten van de divisie is handig, hoogwaardig snoerloos gereedschap en in toenemende mate ook gereedschap en diensten die via het web bereikbaar zijn. De belangrijkste pijlers van de Power Tools strategie zijn innovatievermogen, voortdurende digitalisering, krachtige merken en uitbreiding van de activiteiten in opkomende markten. Innovaties waarbij de gebruiker centraal staat, spelen hierbij een belangrijke rol. Tot de sector Consumer Goods behoort ook BSH Hausgeräte GmbH, dat een breed scala aan moderne, energie-efficiënte en in toenemende mate aangesloten huishoudelijke apparaten aanbiedt. Het productaanbod varieert van wasmachines en drogers tot koelkasten en diepvriezers, fornuizen, ovens, afzuigkappen en vaatwassers, en kleine apparaten zoals stofzuigers, koffiezetapparaten en voedselverwerkers. BSH geeft actief vorm aan de paradigmaverschuiving van de analoge naar de verbonden wereld. De dochteronderneming kiest daarbij voor een klantgerichte "Hardware+" strategie. Hier wordt naast innovatieve huishoudelijke apparaten ook steeds meer digitale en gepersonaliseerde diensten aangeboden. Haar SystemMaster is een digitale regeleenheid die connectiviteit voor alle huishoudtoestellen mogelijk maakt.

Boorhamer van Bosch
Regeling van het Slimme huis van Bosch

Energie- en gebouwentechnologie

Energie- en gebouwentechnologie

De divisie Building Technologies heeft twee activiteiten: de wereldwijde productenmarkt voor beveiligings- en communicatieoplossingen en de regionale systeemintegratie. De laatstgenoemde biedt oplossingen en diensten op maat voor de beveiliging van gebouwen, energie-efficiëntie en gebouwautomatisering in geselecteerde landen. Beide eenheden richten zich op commerciële gebouwen en infrastructuurprojecten. Het productportfolio omvat videobewaking, inbraakdetectie, branddetectie en spraakalarmsystemen, evenals toegangscontrole en professionele audio- en conferentiesystemen. De afdeling Thermotechnologie biedt oplossingen voor airconditioning, warm water en gedecentraliseerd energiebeheer aan klanten over de hele wereld. Zij levert verwarmingssystemen en energiebeheer voor residenties, waterverwarmingsinstallaties en commerciële en industriële verwarmings- en airconditioningsystemen. Met het oog op functies zoals diagnostiek op afstand, worden web-enabled apparaten steeds belangrijker, net als de activiteiten van de divisie met elektrische warmtepompen. De Bosch Global Service Solutions divisie biedt bedrijfsprocessen en -diensten aan, voornamelijk voor klanten in de auto-industrie, de reis- en logistieke sector en in de informatie- en communicatietechnologie. Robert Bosch Smart Home GmbH biedt web-enabled, applicatie gestuurde producten voor thuis.

Regeling van het Slimme huis van Bosch

Eigenaarschapsstructuur en organisatie

Grootaandeelhouder is sinds 1964 Robert Bosch Stiftung GmbH, een liefdadigheidsorganisatie. De stichting houdt zich nog steeds bezig met liefdadige en sociale uitdagingen van de oprichter van het bedrijf in hedendaagse vorm. Hij ziet zichzelf als een stichting die zijn doelen nastreeft met zowel eigen programma's en instellingen, en door geschikte projecten en initiatieven die door anderen worden aangedragen te helpen de taken die de maatschappij hen oplegt het hoofd te bieden.

Aandeelhouders en stemrechten van Robert Bosch GmbH
Neem contact op met Bosch

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder.
Telefoon

Stuur ons een bericht

Chat met ons!

Heb je vragen of aanbevelingen? Neem contact met ons op. We zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9u00 en 18u00.