Ga naar de hoofdinhoud
Bosch in Nederland
Bosch wereldwijd

De Bosch Groep in één oogopslag

Bosch biedt als toonaangevend IoT-bedrijf innovatieve oplossingen voor uw slimme woning.

Wat we doen

De Bosch Groep is een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie en diensten. Er werken wereldwijd ongeveer 429.000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Het bedrijf genereerde in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Met haar zakelijke activiteiten streeft het bedrijf ernaar technologie te gebruiken om universele trends zoals automatisering, elektrificatie, digitalisering, connectiviteit en duurzaamheid vorm te geven. In deze context versterkt de brede diversificatie van Bosch over regio's en industrieën haar innovatiekracht en robuustheid. Bosch maakt gebruik van haar bewezen expertise op het gebied van sensortechnologie, software en diensten om klanten oplossingen over verschillende domeinen aan te bieden vanuit één bron. Het past ook haar expertise op het gebied van connectiviteit en kunstmatige intelligentie toe om gebruiksvriendelijke, duurzame producten te ontwikkelen en te produceren. Met "Technologie voor het leven", wil Bosch de kwaliteit van leven verbeteren en natuurlijke hulpbronnen behouden.

Bosch in een oogopslag

Omzet, medewerkers, locaties – cijfers en merken in een oogopslage
(cijfers per 31 december 2023 | afgeronde waarden)

429.400

medewerkers wereldwijd

91,6

miljard euro omzet

90.100

onderzoekers en ontwikkelaars wereldwijd

468

dochterondernemingen en regionale filialen in ongeveer 60 landen

4,8

miljard euro operationele EBIT

7,3

miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling

Publicaties

Hier kun je informatie over Bosch in de vorm van pdf-bestanden downloaden.

Omslag Bosch Vandaag

Bosch Vandaag

Alles wat je moet weten over Bosch, in een duidelijk en beknopt overzicht.

Cover Bosch annual report

Jaarverslag 2023

Bedrijfsprofiel en Jaarverslag 2023

Onze bedrijfssectoren

Bedrijfsstructuur en organisatie

De bedrijfsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de zakelijke onafhankelijkheid van de Bosch Groep. Zo kan het bedrijf op lange termijn plannen en aanzienlijke investeringen in de toekomst doen. 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH is in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een vereniging zonder winstoogmerk. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten is in handen van Robert Bosch Industrietreuhand KG, die de bedrijfsleiding op zich neemt.

  • Aandeelhouders van Robert Bosch GmbH. De verdeling van de aandelen: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Bosch Familie, 94% Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Aandeelhouders van Robert Bosch GmbH. De verdeling van de stemrechten: 7% Bosch Familie, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

Kantoorgebouw van Robert Bosch Stiftung en voormalig huis van Robert Bosch in Stuttgart

Sinds de oprichting in 1964 ondersteunt Robert Bosch Stiftung GmbH de initiatieven en engagementen van de oprichter. Met zijn financiering draagt ​​de stichting bij aan de ontwikkeling van levensvatbare oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Daartoe voert het eigen projecten uit, gaat het samenwerkingen aan met partners en stimuleert het initiatieven van derden. De stichting financiert haar werk uit het dividend dat zij ontvangt als partner in Robert Bosch GmbH.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht

Chat met ons!

Heb je vragen of aanbevelingen? Neem contact met ons op. We zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9u00 en 18u00.