Ga naar de hoofdinhoud
Bosch in Nederland
Bosch wereldwijd

De Bosch Groep in één oogopslag

Bosch biedt als toonaangevend IoT-bedrijf innovatieve oplossingen voor uw slimme woning.

Wat we doen

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 429,000 medewerkers (situatie op 31 december 2023). Volgens voorlopige cijfers genereerde het bedrijf in 2023 een omzet van 91,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Connected Mobility en Industry 4.0. Bosch streeft de visie na van duurzame, veilige en inspirerende mobiliteit. Met zijn expertise in sensoren, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud kan het bedrijf haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aanbieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin oplossingen en producten aan te reiken voor een geconnecteerd leven die ofwel artificiële intelligentie (AI) bevatten of met hulp daarvan ontwikkeld of geproduceerd zijn. Bosch verbetert wereldwijd de levenskwaliteit van mensen met innovatieve en inspirerende producten en diensten. Op die manier biedt Bosch "Technologie voor het leven".

Bosch in een oogopslag

Omzet, medewerkers, locaties – cijfers en merken in een oogopslage
(cijfers per 31 december 2023 | afgeronde waarden)

429,400

medewerkers wereldwijd

91.6

miljard euro omzet

90,100

onderzoekers en ontwikkelaars wereldwijd

468

dochterondernemingen en regionale filialen in ongeveer 60 landen

4.8

miljard euro operationele EBIT

7.3

miljard euro aan onderzoek en ontwikkeling

Publicaties

Hier kun je informatie over Bosch in de vorm van pdf-bestanden downloaden.

Omslag Bosch Vandaag

Bosch Vandaag

Alles wat je moet weten over Bosch, in een duidelijk en beknopt overzicht.

Cover Bosch annual report

Jaarverslag 2023

Bedrijfsprofiel en Jaarverslag 2023

Onze bedrijfssectoren

Bedrijfsstructuur en organisatie

De bedrijfsstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de zakelijke onafhankelijkheid van de Bosch Groep. Zo kan het bedrijf op lange termijn plannen en aanzienlijke investeringen in de toekomst doen. 94 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH is in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een vereniging zonder winstoogmerk. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH. De meerderheid van de stemrechten is in handen van Robert Bosch Industrietreuhand KG, die de bedrijfsleiding op zich neemt.

  • Aandeelhouders van Robert Bosch GmbH. De verdeling van de aandelen: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Bosch Familie, 94% Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Aandeelhouders van Robert Bosch GmbH. De verdeling van de stemrechten: 7% Bosch Familie, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

Kantoorgebouw van Robert Bosch Stiftung en voormalig huis van Robert Bosch in Stuttgart

Sinds de oprichting in 1964 ondersteunt Robert Bosch Stiftung GmbH de initiatieven en engagementen van de oprichter. Met zijn financiering draagt ​​de stichting bij aan de ontwikkeling van levensvatbare oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Daartoe voert het eigen projecten uit, gaat het samenwerkingen aan met partners en stimuleert het initiatieven van derden. De stichting financiert haar werk uit het dividend dat zij ontvangt als partner in Robert Bosch GmbH.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag verder.

Stuur ons een bericht

Chat met ons!

Heb je vragen of aanbevelingen? Neem contact met ons op. We zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9u00 en 18u00.