Ga naar de hoofdinhoud
Bosch in Nederland

#PeopleMatterAtBosch in Eindhoven

We investeren in de well-being van onze medewerkers

#PeopleMatterAtBosch in Eindhoven

Vitaliteit is een veelgehoord begrip, maar wat betekent het eigenlijk? Is het een hype of een noodzaak? Het begrip "Vitaliteit" komt van het Latijnse woord "Vita" wat "leven" betekent. Vitaliteit heeft een duidelijke relatie met begrippen als gezondheid, conditie en gesteldheid. Je blaakt van de energie, beschikt over mentale veerkracht, staat positief in het leven, ervaart levensvreugde, hebt doorzettingsvermogen en bent bevlogen. Kortom: je zit lekker in je vel, straalt en kunt de hele wereld moeiteloos aan. Vitaliteit heeft alles met gedrag te maken. Gezond en ongezond gedrag komen niet uit de lucht vallen. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) ben je zelf verantwoordelijk voor maar liefst 75% van alle leefstijl gerelateerde klachten, zoals overgewicht, hart,- en vaatziekten en diabetes. Je hebt jouw gezondheid dus voor een belangrijk deel zelf in de hand! Vitaliteit is te belangrijk om als hype gezien te worden, het gaat namelijk om de gezondheid en het geluk van mensen.

Win-win situatie

Waarom is vitaliteit belangrijk voor Bosch?

Het kenmerk van vitale medewerkers is dat zij zich energiek voelen en gemotiveerd zijn om doelen te behalen in het leven. Met voldoende energie en motivatie behaal je je doelen en heb je genoeg veerkracht om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van je leven om te gaan.

Dit zijn belangrijke eigenschappen voor onze organisatie, zie het als een win-win situatie, met de medewerker gaat het beter en daar hebben wij als organisatie ook baat bij.

Groepsfoto
“Via het vitaliteits-programma bieden wij medewerkers een totaal pakket aan voor voeding, mindset, beweging en ontspanning”.
Aldus Rindert Kroos, HR Director at Bosch Security Systems B.V.
PSV stadion

Wat is het PSV+ leefstijl programma?

Het PSV+ programma is een initiatief waarbij deelnemers bewust gemaakt worden van hun levenswijze; met aandacht voor beweging, voeding, mindset en ontspanning. Het programma bestaat uit 12 sessie, die starten met een theoretisch onderdeel, gevolgd door sporten in en om het PSV-stadion.

Onderwerpen die aan bod komen zijn gezonde voeding, het belang van een goede nachtrust, waarom je dit voor jezelf doet, wat het nut is van bewegen en hoe je dit goed kan inpassen in je dagelijkse leven. Wist jij bijvoorbeeld dat je door het doen van krachtoefeningen, sterkere botten krijgt? Een motiverend weetje, wanneer je denkt aan vitaal oud worden.

Sporten

Vasthouden gezonde levenstijl

Hoe helpt dit programma de deelnemers op de lange termijn?

Belangrijk voor de lange termijn is dat je een sport vindt, die bij je past. Want dan wordt sporten leuk en krijg je er juist energie van. Tijdens het programma kan je via ‘sport clinics’ uitproberen welke sport het best bij jou past. Dit gaat van badminton, tot kickboksen, tot mindful wandelen.

Daarnaast kunnen de medewerkers na 12 sessies gedurende één jaar verder worden ondersteund om de nieuwe levensstijl vol te houden. Ook dit follow-up programma zal zich met activiteiten en lezingen richten op de 4 pijlers: beweging, voeding, mindset en ontspanning.

Sporten

Intensieve samenwerking tussen Bosch Security Systems en PSV Eindhoven

De samenwerking tussen PSV en Bosch Security Systems bestaat niet enkel uit het PSV+ programma. Zo maakt Bosch Security Systems al jaren gebruik van de uitdagende omgeving van het Philips Stadion. In het Philips Stadion worden onder andere producten getest in een life omgeving om end-users feedback te verschaffen betreft innovatieve ontwikkelingen. Hiervoor heeft Bosch Security Systems zijn eigen ruimte in het Philips Stadion. Daarnaast zijn er in het Philips Stadion ongeveer 100 camera’s van Bosch aanwezig van met een resolutie van 2MP tot 4K (UHD). Deze camera’s worden gebruikt voor het monitoren van de stadionbezoekers in hoge resolutie.

Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in duurzame vitaliteit bijdraagt aan de veerkracht van onze medewerkers. Naast onze succesvolle technische samenwerking, zijn we blij met PSV nu ook een partner gevonden te hebben voor ons vitaliteitsprogramma
Johan Jubbega General Manager Bosch Security Systems Eindhoven
PSV Bosh
Links Johan Jubbega General Manager Bosch Security Systems Eindhoven, rechts Toon Gerbrands Algemeen Directeur PSV
#PeopleMatterAtBosch in Eindhoven
Vitaliteitsprogramma